2016-05-03

Invitație la bal



Duminicã în 8 mai, de la ora 18, Opera Maghiarã vã invitã la opereta Bal la Savoy de Pál Ábrahám. Conceputã în trei acte, pe un libret de Alfred Grünwald și Fritz Löhner-Beda, opera a avut premiera în 23 decembrie 1932, la Berlin aducând compozitorului o vremelnicã faimã.

Personajele amuzante, comicul de situație, elementele neprevãzute, precum și muzica plãcutã, accesibilã, antrenantã, cu melodii frumoase și ritmuri vii au situat opera în rândul celor mai cântate opere din creația lui Ábrahám.

Acțiunea se petrece în perioada interbelicã. Marchizul Henry de Faublas și proaspãta sa soție Madeleine se întorc din voiajul de nuntã, dar marchizul primește de la Mustafa, atașat delegație și confident al acestuia, o scrisoare în care este invitatã Tangolita, dansatoare argentinianã si fosta iubita a lui Aristide, la balul de la Savoy. Marchizul pleacã sub pretextul cã a primit o telegramã de la compozitorul Pasodoble care-l invitã la bal deoarece în urmã cu ceva timp marchizul i-ar fi salvat viața. Compozitorul Pasodoble nu este altcineva decât verișoara Madelenei, Daisy, ce se ascunde sub acest pseudonim artistic și care o invitã pe aceasta la același bal mascat. Madeleine se costumeazã și ajungând la bal atrage toate privirile, propriul sãu soț Aristide fãcându-i curte. De aici farsele continuã... Finalul neașteptat vã invitãm sã-l savurați alãturi de soliștii, corul, orchestra și baletul Operei Maghiare conduse de dirijoarea Katalin Incze G.

Din distribuție fac parte: Lilla Galambos (Madeleine) – solistã din Viena, Levente Szabó (marchizul Henry de Faublas), Enikõ Pataki (Daisy Parker), János Ádám (Mustafa bei), Melinda Marton (La Tangolita), Lóránt Madarász (Celestin Fournitz) Tímea Fülöp (Bessy) Ibolya Vigh (Ibi), Mária Kerekes (Juliette), Bianca Raț (Mária),în alte roluri József Szabó, László Mányoki, Ferenc Kovács, Mária Mányoki, László Veress, Zsombor Rétyi, Róbert Plesa, Ildikó Páll, Zsófia Popovici, Péter Venczel

Concepția regizoralã aparține lui Emese Szabó.

Spectacolul este supratitrat în limba românã!
Vã așteptãm cu drag!

www.galamboslilla.com







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER