2019-03-02

La Traviata cu invitați de renume la Opera MaghiarăGrandiosul spectacol ,,La Traviata”, de Giuseppe Verdi, a cărui regie poartă semnătura artistei Gy. Tatár Éva, revine pe scena Operei Maghiare din Cluj cu o distribuție de excepție: Violetta Valery – Kolonits Klára (http://klarakolonits.com/en/), Flora Bervoix – Duffner Melinda (debut), Alfred Germont – Pataki Adorján.

Reprezentația are loc joi, 7 martie 2019, ora 18:30, sub bagheta dirijorului Dinyés Dániel.

Opera este bazată pe romanul ,,Dama cu camelii” de Alexander Dumas, publicat în 1848. Giuseppe Verdi a văzut versiunea scenică la teatrul Vaudeville, în timpul șederii sale la Paris în 1851-1852, și a cerut colaboratorului său Francesco Maria Piave să scrie un scenariu. Piave a schimbat drastic povestea. În timp ce Dumas discută problemele sociale actuale în romanul său, Verdi si Piave aleg o abordare psihologică, și se concentrează pe povestea de dragoste dintre trei personaje.

Premiera operei ,,La Traviata” a avut loc în 6 martie 1853 la teatrul Venețian Teatro Fenice. În Cluj opera a avut premiera în 6 aprilie 1861 sub conducerea directorului Follinus, cu titlul ,,Femeia pierdută”, tradus de Nádaskay Lajos. De atunci ,,La Traviata” este un titlu permanent în repertoriul Operei Maghiare.

Vă așteptăm cu drag!