2015-06-05

MOZART STEPS - ALIANÞÃ ªI ALIAJ



În data de 9 iunie 2015, de la ora 19:00 trupa Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu va prezenta un spectacol de teatru coregrafic. Spectacolul ,,Mozart Steps” este un concept original al coregrafului Gigi Cãciuleanu, creat în exclusivitate pentru Teatrul Național din Sibiu. Acesta ilustreazã confruntarea dintre douã universuri, muzica lui Mozart şi dansul lui Cãciuleanu, dând naştere unui spațiu ce exceleazã în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Coloana sonorã este o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralelã între muzica occidentalã clasicã si cea orientalã, egipteanã. 

,,Opera lui Mozart, Mozart-europeanul prin excelenţã, reprezintã un alambic de culturi atât prin geniul cât si prin orizontul creaţiilor pe care acesta ni le-a lãsat. Operele sale au fost scrise tot atât de bine în italianã cât şi în germanã. Pe lângã faptul cã au fost traduse în mai toate limbile pãmântului si reprezentate mai pe toate scenele lumii. Muzica spectacolului ,,Mozart Steps” reprezintã o lãrgire şi mai mare a orizontului muzical, fiind o reinterpretare actualã a lumii mozartiene de cãtre doi mari artişti de azi: Hugues Curzon si Ahmed al Maghreby. Ei au ideat o paralelã între muzica doctã a occidentalului Mozart şi muzica orientalã, etnicã a unui etern Egipt. Banda sonorã fiind un montaj pe care l-am conceput pornind de la douã albume: ,,Mozart L’Egyptien” (Mozart egipteanul) şi ,,Mozart în Egypt”. Spectacolul ,,Mozart Steps” este o confruntare între acest univers muzical şi lumea mea de dans. O îmbinare între Muzicã şi Compoziţie Coregraficã. O alianţã şi un aliaj. Un spectacol de Teatru-Coregrafic, stil în care, contrar Teatrului-Dans (unde dansatorilor li se cere sã fie actori), de data aceasta actorii sunt chemati sã-şi rezolve partiturile şi sã se comporte scenic ca nişte veritabili dansatori. “ – a declarat Gigi Cãciuleanu.

În distribuţie: Veronica Arizancu, Florin Coşuleţ, Ali Deac, Diana Fufezan, Raluca Iani, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Cãtãlin Pãtru, Daniel Plier, Vlad Robaş, Marius Turdeanu, Ema Veţean, Liviu Vlad, Arina Ioana Trif, Anca Pitaru; Vlad Bacalu, Anton Balint, Cristina Blaga, Paul Bondane, Iulia Popa, Tudor Rãileanu, Maria Soilicã, Alexandra Șerban, Cristi Timbuş, Maria Tomoiagã, Iustinian Turcu, Gabriela Pârlițeanu

Coregraf şi scenograf : Gigi Cãciuleanu
Asistent coregrafie: Adriana Bârzã
Asistent scenografie: Alin Gavrilã







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER