2016-10-17

Muzica strãmoșilor - Concertul formației FLAUTO DOLCE




În data de 21 octombrie 2016, vineri, de la ora 18:00 cu ocazia aniversãrii a 700 de ani ai orașului Cluj, Flauto Dolce va prezenta un concert cu titlul Muzica strãmoșilor, dedicat muzicii baroce și rococo, cu compoziții de marcã ale muzicii europene și autohtone. Concertul va avea loc în Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Reduta).

În program veți audia câteva cântece de dragoste compuse de Monteverdi la vârsta de doar 18 ani, douã poeme de Csokonai în versiune muzicalã, câteva piese italiene mai puțin cunoscute din Codex Caioni, trei dansuri maghiare din Manuscrisul de la Sfântu Gheorghe (1757), câteva melodii de recrutare compuse de Bengráf, și o compoziție Castello, rar interpretatã.

Zoltán Majó, conducãtorul artistic al ansamblului va prezenta publicului piesele interpretate. Membrii ansamblului Flauto Dolce: Mária Szabó (flaut, caval), Noémi Miklós (clavecin), soprana Mihaela Maxim.

Formația clujean Flauto Dolce a fost fondatã în anul 2000, la Academia de Muzicã Gheorghe Dima, la inițiativa lui Zoltán Majó, cu scopul de a promova și interpreta piese de muzicã veche din tezaurul autohton. Vocea sopranei Mihaela Maxim se încadreazã excelent în univesul fonic al instrumentelor. Flauto Dolce a participat la peste 350 de concerte, nenumãrate festivaluri, a apãrut în emisiuni de radio și televiziune, a realizat mai multe discuri. Ultimul disc al ansamblului: Early Music from Romania, 1750–1850.

Formația participã des la evenimente realizate de cãtre Institutul Cultural Român (ICR).

În octombrie 2014, formația participã în calitate de invitat special la The 5th International Early Music Seminar organizat la Tel-Aviv, dând concerte și ținând workshopuri pe teme de muzicã veche.

În afara hotarelor, ansamblul Flauto Dolce a concertat în Italia, Spania, Elveția, Franța, Germania, Austria, Slovenia, Israel, Ungaria, Slovacia și Serbia.







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER