2019-01-11

O distribuție excepțională: Rigoletto la Opera MaghiarăOpera Maghiară așteaptă iubitorii de muzică la un spectacol extraordinar în data de 17 ianuarie, joi seara de la ora 18:30, pentru o reprezentație cu Rigoletto în regia lui Selmeczi György. Conducerea muzicală este asigurată de dirijorul Horváth József.

Vă invităm să nu ratați această șansă de a vedea inedita versiune a operei lui Verdi, cu Miklósa Erika (Gilda), Horváth István (Ducele) și Balla Sándor în rolul lui Rigoletto.

Rigoletto nu a fost scos niciodată din repertoriu, deoarece antieroul cu stil de viață libertin, eroina naivă, asasinul plătit, lipsit de suflet și bufonul de la curte cu soarta tragică fac parte din personajele cele mai vii, cele mai pline de viață ale tuturor operelor – grație muzicii lui Verdi învăluită de o strălucire și o lumină permanentă. Aria ducelui, ,,La donna è mobile” (Femeia e schimbătoare) este cea mai cunoscută, însă întreaga operă Rigoletto este o paradă a pieselor și ariilor de operă devenite populare, punctul culminant fiind cvartetul din actul III, ,,Bella figlia dell’amore”: cele trei personaje principale și Maddalena își dezvăluie sentimentele contradictorii într-un cântec de o tandrețe tulburătoare. Caracterele personajelor nu sunt creionate de o singură arie, ci sunt construite și luminate de întreaga evoluție a operei, întreaga creație artistică concentrându-se în jurul personajului Rigoletto, ,,în exterior slut și grotesc, dar în interior plin de pasiune și dragoste” (cu cuvintele lui Verdi).