2018-01-08

Oberon la Opera Maghiarã



În data de 11 ianuarie 2018, joi, de la ora 18:30, iubitorii de operã sunt invitați la spectacolul Oberon, regele zânelor de Carl Maria von Weber. Opera este dirijatã de Jankó Zsolt, regia e semnatã de Selmeczi György.

,,La prima vedere ar putea fi vãzutã ca o alegere hazardatã, titlul în sine nefiind des pus în scenã de teatrele lirice. Și totuși, anul 2017 mã și ne contrazice. Motiv pentru care trebuie sã menţionez faptul cã numai în 2017, Oberona fost prezentatã la Washington în GALA Hispanic Theatre (12 iunie; toate reprezentaţiile au fost jucate cu casa sold out!), apoi în cadrul Festivalului de operã de la München, producţie Bayerische Staatsoper und Theater an der Wien (iulie), respectiv pe scena Operei Bavareze de Stat din München. Și acum, pe scena Operei Maghiare din Cluj- Napoca. Ce poate fi mai frumos! (…) Ascultaţi cu atenţie Oberon. Ascultaţi-l nu numai pentru uvertura. Ascultaţi-l și pentru minunatele arii „Eil edler Held befreie dir die Braut” (Reiza), „Warum musst du schlafen” (Reiza), „Von Jugend auf in dem Kampf gefild” (Huon), „Vater hor mich” (Huon), „Arabiens einsam Kind” (Fatima), „Ozean du Unge Heuer” (Reiza), „Arabien mein Heimatland” (Fatima), pentru duetul „Seele froh in Jubelklngen” (Reiza – Fatima), pentru cvartetul „Über die blauen Wogen” (Fatima –Sherasmin–Reiza–Huon)… Este Oberon. Este Weber însuși!” (Demostene Șofron)

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei (luni, miercuri și vineri între orele 10:00 şi 16:00, marți și joi între orele 13:00 și 19:00). Telefon: 0754-050150, 0371-395790 

Vã așteptãm cu drag!







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER