2018-01-08

Oberon la Opera MaghiarăÎn data de 11 ianuarie 2018, joi, de la ora 18:30, iubitorii de operă sunt invitați la spectacolul Oberon, regele zânelor de Carl Maria von Weber. Opera este dirijată de Jankó Zsolt, regia e semnată de Selmeczi György.

,,La prima vedere ar putea fi văzută ca o alegere hazardată, titlul în sine nefiind des pus în scenă de teatrele lirice. Și totuși, anul 2017 mă și ne contrazice. Motiv pentru care trebuie să menționez faptul că numai în 2017, Oberona fost prezentată la Washington în GALA Hispanic Theatre (12 iunie; toate reprezentațiile au fost jucate cu casa sold out!), apoi în cadrul Festivalului de operă de la München, producție Bayerische Staatsoper und Theater an der Wien (iulie), respectiv pe scena Operei Bavareze de Stat din München. Și acum, pe scena Operei Maghiare din Cluj- Napoca. Ce poate fi mai frumos! (…) Ascultați cu atenție Oberon. Ascultați-l nu numai pentru uvertura. Ascultați-l și pentru minunatele arii „Eil edler Held befreie dir die Braut” (Reiza), „Warum musst du schlafen” (Reiza), „Von Jugend auf in dem Kampf gefild” (Huon), „Vater hor mich” (Huon), „Arabiens einsam Kind” (Fatima), „Ozean du Unge Heuer” (Reiza), „Arabien mein Heimatland” (Fatima), pentru duetul „Seele froh in Jubelklngen” (Reiza – Fatima), pentru cvartetul „Über die blauen Wogen” (Fatima –Sherasmin–Reiza–Huon)… Este Oberon. Este Weber însuși!” (Demostene Șofron)

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Operei (luni, miercuri și vineri între orele 10:00 și 16:00, marți și joi între orele 13:00 și 19:00). Telefon: 0754-050150, 0371-395790 

Vă așteptăm cu drag!