2016-12-19

Premii pentru artiștii și spectacolele Operei Maghiare




Gala Premiilor Operelor Naţionale, ajunsã la ediţia a patra - prima care a avut loc în Bucureşti - a premiat spectacole, regizori, coregrafi şi artişti pentru stagiunea 2015 - 2016.

Pentru întreaga activitate, de la Opera Naţionalã Românã Cluj-Napoca, au fost distinşi cu trofee coregraful Vasile Solomon - Premiu de excelenţã, baritonul Márton Fülöp - Premiu pentru întreaga activitate, de la Opera Maghiarã din Cluj soprana Brigitta Kele - Premiu de excelenţã, şi muzicologul Adrienne Laskay - Premiu pentru întreaga activitate.

Traian Ichim (Opera Naţionalã Românã Iaşi), József Horváth (Opera Naţionalã Românã Cluj-Napoca, Opera Maghiarã din Cluj) şi Dumitru Cârciumaru (Teatrul Naţional de Operã şi Balet ,,Maria Bieşu” Chişinãu) au fost nominalizaţi la categoria cel mai bun dirijor. Câştigãtorul a fost desemnat József Horváth, care a primit premiul de la regizorul Andrei Şerban.

Cel mai bun spectacol pentru copii a fost desemnat ,,Prinţul Árgyélus” (Opera Maghiarã Cluj), de Péter Tóth, în regia lui István Albu.

Felicitãri!







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER