2018-05-12

Rigoletto pe scena Operei MaghiareJoi, 17 mai de la ora 18:30, Opera Maghiară reia un spectacol foarte îndrăgit de publicul de operă.

Rigoletto nu a fost scos niciodată din repertoriu, deoarece antieroul cu stil de viață libertin, eroina naivă, asasinul plătit, lipsit de suflet și bufonul de la curte cu soarta tragică fac parte din personajele cele mai vii, cele mai pline de viață ale tuturor operelor – grație muzicii lui Verdi învăluită de o strălucire și o lumină permanentă. Aria ducelui, ,,La donna è mobile” (Femeia e schimbătoare) este cea mai cunoscută, însă întreaga operă Rigoletto este o paradă a pieselor și ariilor de operă devenite populare, punctul culminant fiind cvartetul din actul III, ,,Bella figlia dell’amore”: cele trei personaje principale și Maddalena își dezvăluie sentimentele contradictorii într-un cântec de o tandrețe tulburătoare. Caracterele personajelor nu sunt creionate de o singură arie, ci sunt construite și luminate de întreaga evoluție a operei, întreaga creație artistică concentrându-se în jurul personajului Rigoletto, ,,în exterior slut și grotesc, dar în interior plin de pasiune și dragoste” (cu cuvintele lui Verdi).

Vă invităm să nu ratați aceasă șansă de a vedea inedita versiune a operei lui Verdi, cu Balla Sándor în rolul lui Rigoletto. În celelalte roluri îi veți putea urmări pe Cosmin Ifrim, Covacinschi Yolanda, Szilágyi János, Veress Orsolya, Mányoki László, Peti Tamás Ottó, Plesa Róbert, Gergely Arnold, Balázs Borbála, Mányoki Mária și Pataki Enikő.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Kulcsár Szabolcs (debut). Regia este semnată de Selmeczi György.

Biletele s-au pus deja în vânzare la casa de bilete a Operei Maghiare din Cluj.