2015-01-20

SCHIMBARE ÎN PROGRAM: János vitéz pe 25 ianuarieÎn locul spectacolului educativ Nunta lui Figaro va fi prezentat singspielul JÁNOS VITÉZ/ION CEL VITEAZ în data de 25 ianuarie, începând de la ora 11. Mulțumim pentru înțelegere.

Povestea muzicală JÁNOS VITÉZ / ION CEL VITEAZ era compusă de Kacsoh Pongrác, concitadin în perioada studiilor la Universitatea Babeș-Bolyai și la Conservatorul din orașul nostru. Sing-spielul, a cărui premieră absolută a avut loc în 1904, este creat pe baza poemului cu același titlu semnat de unul dintre cei mai îndrăgiți poeți maghiari, Petőfi Sándor.
Cei mici, dar și cei mari vor putea urmări peripețiile ciobănașului Jancsi care, alungat din satul natal și despărțit de iubita lui Iluska, ajunge craiul zânelor. Acolo o reîntâlnește pe iubita sa Iluska, ce devenise ea însăși o crăiasă, dar în scurt timp i se face dor de plaiurile natale. Vă invităm să urmăriți cu mic, cu mare, sfârșitul acestui fermecător basm muzical ale cărui melodii sunt până astăzi fredonate de public, în pofida venerabilei sale vârste de 110 ani. Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER