2015-02-03

SILVIA, UNA DIN CELE MAI ÎNDRĂGITE OPERETE DIN NOU PE SCENĂOpereta în trei acte SILVIA, se va juca joi, în data de 5 februarie 2015 de la ora 18 la Opera Maghiară Cluj.

Putem aprecia cu adevărat frumusețea acestei operete, doar dacă ținem cont și de perioada tulbure în care s-a născut lucrarea. În timp ce în Europa, primul război mondial se extindea cu repeziciune, compozitorul Kálmán Imre lucra într-o stațiune retrasă din Austria, la acea operetă ce avea să devină capodopera sa, și a întregului repertoriu al operetelor maghiare, Silvia. Succesul acesteia a fost și este garantat până în zilele noastre, unul din motive fiind grația și umorul cu care abordează probleme ce acum o sută de ani ruinau viețile oamenilor: despărțirile cauzate de diferențele sociale (Kálmán și iubitele sale) – din fericire, aceste despărțiri durează doar până în ultimul act.

În distribuție îi putem vedea pe Szabó József, Marton Melinda, Szabó Levente, Barabás Zsuzsa, Madarász Lóránt, Pataki Enikő, Szeibert István, Ádám János, Molnár János, Sipos László, Veress László, Mányoki László, Dula Gyöngyi, Fülöp Tímea, Sipos László, Veress László, Mányoki László, Berciu Samu și Kovács Ferenc. Scenografia este semnat de Vencyel Attila, costumele de Szakács Ágnes, iar coregrafia de Mîndruțiu Mihail.

Opereta regizată de Selmeczi György va fi dirijat de Kulcsár Szabolcs.

Orarul casei de bilete: zilnic între opere 10.00-13.00 și 16.30-18.30

Cluj-Napoca, 03.02.2015.Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER