2016-05-04

Soprana Brigitta Kele revine pe scena Operei Maghiare



Joi în 12 mai, de la orele 18:30 iubitorii genului liric sunt invitați la Opera Maghiarã din Cluj unde în rolul Mimi din Boema o vor putea vedea și asculta pe soprana Brigitta Kele, solistã a operelor din Düsseldorf, Opera Bastille, Metropolitan.

Compusã de Giacomo Puccini pe libretul lui Giuseppe Giacosa și Luigi Illica dupã romanul Scènes de la vie de bohème de Henri Murger, opera Boema plasatã în Cartierul Latin al Parisului anilor 1840 prezintã destinele unor tineri artiști, sãraci material dar bogați în visuri și iubire. Având în centru povestea de dragoste dintre poetul Rodolfo şi Mimi, Puccini a creat pagini muzicale de o frumusețe sublimã, ce traverseazã timpul și istoria. Premiera din 1896 de la Teatrul Regio, avându-l ca dirijor pe Arturo Toscanini a fost un succes deplin. De atunci pânã azi, ariile memorabile, frumusețea muzicii și a poveștii de dragoste fascineazã iubitorii de opera de pretutindeni.

Soliștii, corul, corul de copii (dirijor Dalma Kovács), orchestra și baletul Operei Maghiare vã vor oferi un spectacol memorabil sub bagheta dirijorului Zsolt Jankó. Vor da viațã personajelor urmãtorii soliști: Brigitta Kele (Mimi), Lívia Chiuariu (Musette), Adorján Pataki (Rodolpho), Zoltán Nagy (Shaunard) Sándor Balla (Marcello), János Szilágyi (Collino), László Mányoki, Róbert Plesa, Ottó Peti Tamás.

O echipã de valoroși artiști au contribuit la crearea acestui spectacol sub coordonarea regizorului Attila Demény.

Spectacolul este supratitrat în limbile maghiarã și românã.
Vã așteptãm cu drag!







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER