2014-11-21

UNDEVA ÎN EUROPALuni, în 8 decembrie de la ora 18, Opera Maghiară vă invită la musicalul de mare succes „Undeva în Europa”, o poveste emoționantă cu și despre copii, o pilduitoare lecție de viață și pentru adulți.

Libretul, semnat de  György Böhm György Korcsmáros și Péter Horváth și adaptat muzicii de István Nemes este inspirat de filmul omonim realizat de Géza Radványi. Întâmplările au loc după cel de-al doilea război mondial surprinzând o realitate ignorată de adulți, aceea a copiilor rămași orfani pe străzile orașelor, fără mijloace de supraviețuire, fără ocrotire sau afecțiune. O lume în derivă în care copiii trebuie să se descurce singuri, să înfrunte primejdii pentru a-și asigura hrana, să-și dea curaj, să se consoleze, o lecție de solidaritate și candoare de suferință și puritate de tragism și ingenuitate.
Muzica imaginată de Dés László este o împletire inspirată de elemente de jazz, de muzică pop, de marș de canțonetă sau tango, în duete lirice sau dramatice, în coruri și ansambluri expresive și emoționante.
Regia lui Béres László scenografia și costumele create de   Cristian Gătina, coregrafia Melindei Jakab precum și conducerea muzicală a dirijorului Kulcsár Szabolcs asigură succesul perpetuu al acestui neobișnuit show. Neobișnuit, deoarece majoritatea artiștilor sunt copii, care alături de câțiva adulți, cântă, dansează, joacă, dând viață unor personaje pe care publicul mic și mare le-a îndrăgit umplând sala operei la fiecare reprezentație.


Spectacolul este supratitrat în limba românăFacebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER