2014-11-21

UNDEVA ÎN EUROPA



Luni, în 8 decembrie de la ora 18, Opera Maghiarã vã invitã la musicalul de mare succes „Undeva în Europa”, o poveste emoţionantã cu şi despre copii, o pilduitoare lecţie de viaţã şi pentru adulţi.

Libretul, semnat de  György Böhm György Korcsmáros şi Péter Horváth şi adaptat muzicii de István Nemes este inspirat de filmul omonim realizat de Géza Radványi. Întâmplãrile au loc dupã cel de-al doilea rãzboi mondial surprinzând o realitate ignoratã de adulţi, aceea a copiilor rãmaşi orfani pe strãzile oraşelor, fãrã mijloace de supravieţuire, fãrã ocrotire sau afecţiune. O lume în derivã în care copiii trebuie sã se descurce singuri, sã înfrunte primejdii pentru a-şi asigura hrana, sã-şi dea curaj, sã se consoleze, o lecţie de solidaritate şi candoare de suferinţã şi puritate de tragism şi ingenuitate.
Muzica imaginatã de Dés László este o împletire inspiratã de elemente de jazz, de muzicã pop, de marş de canţonetã sau tango, în duete lirice sau dramatice, în coruri şi ansambluri expresive şi emoţionante.
Regia lui Béres László scenografia şi costumele create de   Cristian Gãtina, coregrafia Melindei Jakab precum şi conducerea muzicalã a dirijorului Kulcsár Szabolcs asigurã succesul perpetuu al acestui neobişnuit show. Neobişnuit, deoarece majoritatea artiştilor sunt copii, care alãturi de câţiva adulţi, cântã, danseazã, joacã, dând viaţã unor personaje pe care publicul mic şi mare le-a îndrãgit umplând sala operei la fiecare reprezentaţie.


Spectacolul este supratitrat în limba românã







Facebook

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTER