A képeket is szeretném nyomtatni

STEPS: MUR MUR DE LA MEDITERRANÉE / BOLERO - a Budapest Táncszínház előadása

2016-10-25
Földi Béla művészeti vezető 1991-ben hozta létre saját együttesét, a Budapest Táncszínházat, amely mind a mai napig Magyarország egyik vezető modern táncegyüttese. Kitüntetéseik lajstroma rendkívül gazdag – 1999-ben például elnyerték a legrangosabb szakmai kitüntetést, az Europ’PAS díjat, majd öt évvel később közönségdíjat kaptak a Nemzeti Táncszínház táncfesztiválján –, több neves koreográfussal dolgoztak együtt és a legnagyobb fesztiválokra kaptak meghívást.

Mur Mur de la Méditerranée/Bolero című előadásukat november 10-én, csütörtökön este 8 órától játsszák a Kolozsvári Magyar Operában. A művészi koncepció kiválóan egyesíti a két kultúrát, amely Raza Hammadi koreográfusra hatott élete folyamán: egyrészt Tunéziában született, viszont táncosként és koreográfusként Európában fejlesztette képességeit. Az eltérő ritmust és stílust a színgazdagság és lendületesség hatja át, egyszersmind az előadás a modern tánc minden mesterének is tisztelettel adózik „a végkimerülésig szóló koreográfiában”.
  
A Bolero az a klasszikus, amely mintha kimondottan a tánc számára született volna, így hát számos koreográfust megihletett. Ha a Bolerót hallgatjuk, lelkünkben és testünkben vizuális orgazmussá teljesül a zene. Ez a balettelőadás, eme végkimerülésig fokozott koreográfiában, tisztelettel adózik a modern tánc minden mesterének.

Online jegyek:

www.eventbook.ro

www.biletmaster.ro

Jegypénztár: 

Magyar Opera: hétfő-péntek, 13:00 – 19:00

Humanitas könyvesboltok hálózata

Ha mind a négy előadásra jegyet vásárol, 30%-os kedvezményben részesül!


A 3. STEPS fesztivált a Steps Egyesület szervezi, partnerségben a Kolozsári Magyar Operával, a kolozsvári Polgármesteri Hivatal és a helyi tanács támogatásával. Nyomtat