Printez si imaginile

Prințesa circului pe scena Operei în 17 decembrie

2017-12-11


Duminică, 17 decembrie, de la ora 18 Opera Maghiară vă invită, la Prințesa circului, opereta în trei acte scrisă de Imre Kálmán.

Duminică, 17 decembrie, de la ora 18 Opera Maghiară vă invită, la Prințesa circului, opereta în trei acte scrisă de Imre Kálmán.

Lumea circului este una duplicitară: în timp ce în ring acrobații sunt plini de farmec și strălucire, în viața reală își cos hainele rupte, clovnul cu gura larg râzând în ring este în realitate trist și necăjit, iar călărețul fermecător este de fapt un ofițer ce își plânge iubita trecută în neființă. Cine ține neapărat să ajungă în spatele cortinei, sau în mod voluntar vrea să creadă că poate înșela acești maeștrii ai prefăcătoriei, se poate înșela amarnic. În final însă chiar și în circ vor triumfa sentimentale reale și oneste ale personajelor.

Descrierea acțiunii:
Misteriosul și nobilul Mr. X poartă tot timpul o mască atunci când se află pe scenă, la circ. Nimeni nu îi cunoaste identitatea sau numele real. O văduvă tânără și bogată, Fedora, care refuză în mod repetat avansurile unui nobil baron, încearca in zadar să îl cunoască pe Mr. X. Baronul este un om important, căruia îi plac lucrurile scumpe, caii de rasă și femeile frumoase. Pentru a-l deconspira pe Mr. X, baronul aranjează o întâlnire cu tinerii, prezentându-l pe Mr. X drept un conte respectabil. Deși Fedora află adevărata origine a tânărului așa-zis conte, acceptă să devină Prințesa circului și soția misteriosului Mr. X.

Vă așteptăm cu drag!


Printeaza